Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki z tartych ziemniaków

gołąbki z tartych ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3676

Dodano:

Odsłon: 23918

gołąbki z ziemniaków są bardzo pyszne

Składniki

  • liście kapusty
  • 2 kg ziemniaków
  • pół litra śmietany 30 %
  • 2 jajka
  • pół szklanki kaszy mannej
  • 2 duże cebule
  • pół kostki margaryny
  • wegeta, maga , pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. liście kapusty obgotować, usunąć głębie, ziemniaki zetrzeć na tarce , nadmiar soku z ziemniaków odlać , na dużej petelni usmażyć pokrojoną cebulę na margarynie na złoto do niej wsypać starte ziemniaki częściowo odsączone , dodać dwa jajka, kasze manną , przyprawy , dokładnie wymieszać, potem ogrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając , jak ziemniaki będą mieć gęstniejącą postać to zdjąć z ognia. trochę wystudzić , nabierać łyżką dawać na liście i formować gołąbki. na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć liście z kapusty, ułożyć na to gołąbki, zalać je śmietaną i góre wyłożyć też liśćmi z kapusty, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku ok. 2 godzin

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 17 października 2009 smaczne to nie to slowo,WSPANIALE FANTASTYCZNE!!!!!!!!!!!!!,to moe smaki z dziecinstwa!!!!!!, najlepsze swieze,zaraz po przygotowaniu, na 2 dzie sa twarde troche .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 16 października 2009 Bardzo ciekawy przepis :) Coś mi się wydaje, że to musi być smaczne...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń