Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z wędzonym boczkiem"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 154
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 47
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 221
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 154
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 47
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 221
Składniki
120 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji
Boczek parzę, kroję w kostkę. Pieczarki i marchew kroję w słupki, czosnek siekam. Podsmażam na oleju razem z mięsem. Studzę, doprawiam, mieszam z ugotowaną kaszą, natką, posiekanymi ogórkami. Dobrze wyrabiam.
Kapustę parzę. Na każdy liść nakładam farsz, zwijam gołąbki. Obrumieniam je na oleju, przekładam do garnka, zalewam wywarem z parzenia boczku i gotuję do miękkości. Wyjmuję gołąbki, zapiekam ok. 10 min. w temp. 180°C. Wywar zagęszczam mąką, doprawiam, dodaję trochę śmietany.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie