Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika...

gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 1603

gołąbki są pyszne i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • kapusta włoska 1 główka/większa
  • mięso mielone drobiowe 60 dag
  • jajka 2 sztuki
  • ryż ugotowany 2 woreczki
  • cebula podsmażona 2 sztuki
  • przyprawa do drobiu 1 opakowanie
  • kucharek 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy - ile potrzeba
  • sok pomidorowy 1 litr
  • woda 1 szklanka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. ryż w woreczkach ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie, dobrze odcedzić z wody

    mielone z drobiu z indyka wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulką, ryżem, przyprawą do drobiu, wszystko dobrze wyrobić

    z kapusty włoskiej wyciąć głąb, obgotować liście, z liści ściąć grubszy nerw, na każdy liść nakładać farsz i zawijać gołąbki

    brytfannę posmarować olejem rzepakowym, układać ciasno gołąbki, wlać sok pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawą w płynie

    piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu na 180 C z 10 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń