Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 48
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 26
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 48
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 26
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
kapustę sparzyć,oddzielić liście
ziemniaki zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody
boczek pokroić w drobną kostkę i lekko zrumienić,dodać posiekana cebulę,pokrojonego pora i usmażyć,następnie dodać do ziemniaków
do farszu dodać majeranek,sól i pieprz,całość dokładnie wymieszać
farsz zawijać w liście kapusty,spiąć wykałaczkami
na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gołąbki na rumiano
dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty,dodać pokrojoną marchew i selera ,włożyć gołąbki,na wierzch również marchew i seler
dodać ziele ang. i liście laurowe,podlać wodą i dusić do miękkości
z mąki,koncentratu,śmietany i wody sporządzić sos,zalać nim gołąbki i dusić jeszcze 10 minut,na koniec posypać koperkiem
gołąbki świetnie smakują z sosem koperkowym,a jeszcze lepiej z grzybowym