Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z ziemniaczanym farszem

Gołąbki z ziemniaczanym farszem

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11615

Dodano: 08.10.2012

Odsłon: 12076

Proste i smaczne danie.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę sparzyć,oddzielić liście

  2. ziemniaki zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody

  3. boczek pokroić w drobną kostkę i lekko zrumienić,dodać posiekana cebulę,pokrojonego pora i usmażyć,następnie dodać do ziemniaków

  4. do farszu dodać majeranek,sól i pieprz,całość dokładnie wymieszać

  5. farsz zawijać w liście kapusty,spiąć wykałaczkami

  6. na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gołąbki na rumiano

  7. dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty,dodać pokrojoną marchew i selera ,włożyć gołąbki,na wierzch również marchew i seler

  8. dodać ziele ang. i liście laurowe,podlać wodą i dusić do miękkości

  9. z mąki,koncentratu,śmietany i wody sporządzić sos,zalać nim gołąbki i dusić jeszcze 10 minut,na koniec posypać koperkiem

  10. gołąbki świetnie smakują z sosem koperkowym,a jeszcze lepiej z grzybowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 27 stycznia 2013 Smak dziecinstwa - smakuja jak swiezo zrobione tak i rozgrzewane.! Moja mama czesto takie robila, ale do farszu ziemniaczanego dodawala jeszcze manne!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 08 października 2012 WITAM SERDECZNIE PO DŁUGIEJ NIEOBECNOŚCI.PRZEPIS ŚWIETNY BARDZO DAWNO TEMU JADŁAM TAKIE GOŁĄBKI ALE NIGDY NIE ODWAŻYŁAM SIĘ ICH ZROBIĆ ZAWSZE ZASTANAWIAŁAM SIĘ JAK ZAWINĄĆ FARSZ,TERAZ JUŻ WIEM I POSTARAM SIĘ WYPRÓBOWAĆ.POZDRAWIAM.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń