Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z ziemniakami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 250
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 250
Składniki
Z kapusty usuwam zewnętrzne liście, wycinam głąb. Sparzam wrzątkiem i gotuję ok. 5 minut.
Odstawiam do wystudzenia.
2, Boczek kroję w kostkę i przesmażam na suchej patelni. Ziemniaki i cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Odcedzam na sicie. Dodaję boczek, jajko i mąkę. Przyprawiam.
Na każdy liść nakładam farsz i zawijam ściśle. Na dnie garnka układam pozostałe liście, a na nich ściśle gołąbki.
Ok. 1/2 l wywaru z kapusty zagotowuję, dodaję kostkę rosołową i śmietanę.
Mieszam, zalewam gołąbki. Gotuję 40 min.
65 min
Porcja 380 kcal
Przepis na 4 porcje
Tylko 2 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie