Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 275
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 36
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 153
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 47
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 275
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 36
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 153
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 47
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Włóż golonki do wrzątku, skórą do dołu. Gotuj delikatnie 15 min. Wyjmij, lekko ostudź, natnij skórę.
Rozgrzej piekarnik do 220oC. Natrzyj golonki solą i czosnkiem, posyp kminem. Włóż je do żeliwnego naczynia, polej wrzącą wodą lub wrzącym piwem i piecz ok. godz. Odwracaj i polewaj sosem. Zmniejsz temp. do 180oC. Piecz kolejne 30 min, odwracając i polewając. Sos z naczynia żeliwnego przelej następnie do sosjerki i dopraw solą i pieprzem. Podaj z golonką.
GOLONKA doskonale smakuje z duszoną lub kiszoną kapustą; możesz ją też podać z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety