Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka

Golonka

Autor: Karolina21

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano: 28.08.2012

Odsłon: 2210

Golonka... nie codziennie ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na mały grzech :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W sklepach można teraz kupić woreczki do pieczenia. Takie jak przy "pomysł na..". To świetne rozwiązanie mięso przechodzi całym aromatem przypraw i ziół. Wrzucamy wszystko do woreczka zamykamy woreczek i do piekarnika na około 2 godzinki w temp. 180 st. Pod koniec pieczenia rozcinam nożem torebkę żeby skórka się zarumieniła.

  2. Idziemy pic kawkę :)

  3. Do golonki możemy podać ziemniaki łódeczki. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, w mundurkach. Kroimy ziemniaka na 4 części i wstawiamy do piekarnika na około 10 min w temp. 180 st. ja zawsze jeszcze posypuje ziemniaki ziołami prowansalskimi pięknie pachną a jak smakują.... Do golonki dodatkowo podaję musztardę i chrzan. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń