Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka a la golona

Przepis dnia 2011-09-30
Golonka a la golona

Autor: golona102

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 390

Dodano: 10.07.2011

Odsłon: 8710

Dobre, tanie, dietetyczne, to żart oczywiście. Jest wiele rodzajów robienia golonki, ja robię ją tak, czy smaczna? Moi znajomi mówią, tak.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Napeklowaną wcześniej golonke, gotujemy aż do miękkości ze wszystkimi podanymi składnikami

  2. Ugotowaną golonke, zostawiamy na noc w zalewie z gotowania.

  3. Na drugi dzień pieczemy ją w zależności od wielkości i piekarnika, ja robię to w 160 przez godzine i oto efekt

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

robes1 25 lipca 2014 dani3422 kup sól peklową jest w sklepach a żeby było szybciej to roztworem i szczykawką naszprycuj golonki efekt murowany na następny dzień są gotowe powodzenia czasem są w sprzedaży już peklowane polecam napisz jaki był efekt dobre czy nie dobre?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 30 września 2011 Robiliśmy już kiedyś z mężem golonę w piwie.I choć serce się kroiło kiedy wlewałam je do gotującej się golony efekt był wart poświęcenia.Hi hi.Golona była chrupiąca i krucha.Bezwzględnie wklejam do ulubionych.Na widok zdjęcia ślinka sama cieknie.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dani3422 12 lipca 2011 Dla większości pewnie prosta sprawa , niestety nie dla mnie : Jak DOBRZE napeklować golonkę ? Proszę o pomoc bo mam dość marnowania mięsa .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 10 lipca 2011 Mój mąż uwielbia golonkę, więc zrobię mu wg Twojego przepisu, gdyż wygląda na bardzo smaczny.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń