Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka na kiszonej kapuście

Golonka na kiszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1816 Ocena: 41778

Dodano:

Odsłon: 24263

O :)

Składniki

  • 1 kg golonki wieprzowej
  • 800 g kapusty kiszonej
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren pieprzu
  • 3 ziarna jałowca
  • 2 cebule
  • Sól i pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Golonkę należy gotować w małym garnku z niewielką ilością wody. Do garnka dodajemy 2 sztuki cebuli pokrojonej w piórka, dwa pokruszone liście laurowe oraz 5 ziarenek pieprzu. Golonkę należy gotować około 90-100 minut.

    Kapustę kiszoną należy wypłukać, podgotowujemy, jeżeli jest nadal za kwaśna to należy odlać wodę i dolać świeżej. Wody wlewamy około 3/4 szklanki. Dodajemy 1 liść laurowy oraz 3 ziarna jałowca. Dusimy około 60-70 minut często mieszamy. Kapustę należy doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Uduszoną kapustę należy przełożyć na półmisek i na to podać golonkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 września 2013 Wyjątkowo zgadzam się z majorem, bo to cholernie beznadziejny przepis na golonkę w kapuście.
Pomimo tego jakimś cudem będzie baaaardzo wysoko oceniany :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

major 21 września 2013 Jesli golonka 2 kapuscie to raczej powinna byc pieczona lub gotowana w ow kapuscie a nie wszystko osobno. Porazka

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń