Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka w kapuście

Golonka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27987

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Golonka w kapuście"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Golonki opłucz starannie, włóż do dużego garnka, zalej wodą. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela oraz łyżkę soli. Gotuj 2,5 godziny. Włoszczyznę oczyść, rozdrobnij. Połowę włóż do garnka z namoczonym grochem. Zalej litrem wody. Gotuj do miękkości grochu. W razie potrzeby dolej wody.

  2. Pozostałą włoszczyznę dodaj do golonki na 30 min przed końcem gotowania. Cebule poszatkuj. Przesmaż na łyżce oleju z pokrojonym boczkiem. Wrzuć kapustę. Wlej szklankę wody, wkrusz kostkę bulionową. Duś 30 minut.

  3. Groch połącz z 3 łyżkami wywaru z golonki, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na półmisek. Na nim ułóż doprawioną kapustę oraz golonki.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń