Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 103
Składniki
Golonki opal i umyj. Natrzyj przyprawami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalej piwem i odstaw na 2 godziny.
Przełóż golonki do garnka. Zalej wodą z kostką rosołową. Gotuj około 2 godziny. Na 15 minut przed wyjęciem do- łóż pokrojone w słupki warzywa.
Gotowe golonki przełóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj olejem i włóż na ok. 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Wywar połącz ze śmietaną, mąką i koncentratem pomidorowym.
Golonki polej sosem i gotowanymi warzywami. Serwuj z pieczonymi ziemniaczkami.Źródło: Telemax