Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka w piwie

Golonka w piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Golonka w piwie"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki opal i umyj. Natrzyj przyprawami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalej piwem i odstaw na 2 godziny.

  2. Przełóż golonki do garnka. Zalej wodą z kostką rosołową. Gotuj około 2 godziny. Na 15 minut przed wyjęciem do- łóż pokrojone w słupki warzywa.

  3. Gotowe golonki przełóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj olejem i włóż na ok. 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

  4. Wywar połącz ze śmietaną, mąką i koncentratem pomidorowym.

  5. Golonki polej sosem i gotowanymi warzywami. Serwuj z pieczonymi ziemniaczkami.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń