Do góry

Przekąski Przepis na:

Golonka wieprzowa, tylna - parzona.

Golonka wieprzowa, tylna - parzona.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1256 Ocena: 14791

Dodano:

Odsłon: 162

Parzone tylne golonki, podane z pieczywem i chrzanem.

Składniki

  • tylne golonki wieprzowe 2 szt.
  • liście laurowe 6-7 szt.
  • ziele angielskie 20 szt.
  • chleb
  • chrzan tarty
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy w garnku wcześniej wymierzoną ilość wody. Do wrzącej osolonej wodzy wkładamy wcześniej oczyszczone, wymyte golonki i obniżamy temperaturę do 80 stopni Celsjusza. W tej temperaturze parzymy 4 godziny. Podczas parzenia zdejmujemy szumowiny.

  2. Po zdjęciu szumowin dodajemy do garnka liście laurowe i ziele angielskie. Gotowe golonki podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń