Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka z pieca

Golonka z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Golonka z pieca"

Składniki

  • Golonka (ok. 1 kg)
  • 20 dag pieczarek
  • pół litra coca-coli
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • cebula
  • po łyżce słodkiej papryki
  • czosnku granulowanego i pieprzu
  • po łyżeczce soli i chili w proszku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa.

  2. Golonkę oczyść. Coca-colę wymieszaj z przyprawami, polej mięso, wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Co jakiś czas odwróć.

  3. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, pieczarki na plastry, cebulę w piórka, marchewki na kawałki. Golonkę z marynatą i warzywa włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 2 godz. w 200°C. Zmniejsz do 180°C, rozetnij rękaw, piecz 30 min, podlewając sosem.

  4. Czas przygotowania: 160 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,90 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń