Do góry

Śniadania Przepis na:

Golonka z szynkowara z galaretką

Golonka z szynkowara z galaretką

Autor: fafiatko

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 2149

Dodano: 22.02.2018

Odsłon: 1915

Moje ulubione domowe mięsa na kanapki

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z golonki wycięłam kość, zdjęłam skórę i tłuszcz. Mięso pokroiłam na grubsze kawałki, użyłam też części skór i tłustego. Jeśli ktoś lubi może dodać wszystko.
    Mięso lekko obiłam tłuczkiem, w misce wymieszałam je z przyprawami i żelatyną, dodałam trochę wody.
    Wszystko włożyłam do woreczka, potem do szynkowara i dociśnięty schowałam do lodówki na noc.
    Następnego dnia gotowałam szynkowar 3 godziny w 80 stopniach, w garnku, w którym poziom wody był wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze.

    Po ochłodzeniu szynkowara, wstawiłam go do lodówki.

    Gotowe! następnego dnia można się raczyć domową golonką z galaretką w plasterkach. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 23 lutego Bardziej tresciwe danie na zimne temperatury. Mam nadzieje, ze udalo Ci sie przetrwac projekt :-) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kate85 22 lutego Uwielbiam takie przepisy :) Pozdrawiam ślicznie :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń