Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika. Golonki z indyka podane z kwaśną kiszoną kapustą połączoną z słodkim ananasem - połączenie idealne:)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 405
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 225
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 405
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 225
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Składniki
Golonki indycze myjemy, osuszamy a następnie nacieramy przyprawami. Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku. Plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy sok ananasowy / ilość zależy od tego jaka kwaśna jest kapusta i jak słodkie lubimy dania/ oraz liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z dodatkami przekładamy do jednego rękawa foliowego a golonki indycze do drugiego. Rękawy układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C i pieczemy ok. 1 godz. Podajemy zaraz po upieczeniu.