Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Golonki z fenkułem w winie"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 128
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 36
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 195
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 128
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 36
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 195
Składniki
Mięso oczyść, umyj. Fenkuł oraz cebulę pokrój w piórka, por – w plasterki, marchewkę w kostkę.
W głębokim rondlu rozgrzej trochę oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i smaż kilka minut. Włóż golonki, wlej szklankę wody, wino oraz ocet balsamiczny.
Wsyp majeranek, pieprz, rozmaryn. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W trakcie – podlewaj wodą.
Kiedy golonki będą już miękkie, posyp je cukrem trzcinowym, oprósz solą. Nakryj i jeszcze chwilę duś. Wyjmij mięso z garnka.
Wlej trochę wody i zmiksuj. Wlej śmietaną, przypraw do smaku. Podgrzej sos. Podaj z mięsem, sałatką ziemniaczaną i buraczkami.Źródło: Bella Relaks