Do góry

Przekąski Przepis na:

Golonkowa galareta.

Golonkowa galareta.

Autor:

Przepisów i artykułów: 755 Ocena: 14384

Dodano:

Odsłon: 6643

Polecam na imprezkę Andrzejkową i nie tylko.:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę.
    Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę.
    Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować.

    Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem.
    Zostawić do stężenia.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2017 Na dziś by się przydała, do takiej seteczki na kaca ;) ... o jutrze nic nie będę pisał xD Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 30 listopada 2017 Hahaha :D akurat dzisiaj rozmawialiśmy, że chcemy galaretę! Mega pycha <3 Zaraz ekran wyliżę :P Odpowiedzi: 4 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń