Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gomashio to japońska sól sezamowa. Ten niezwykle aromatyczny dodatek urozmaica smak zup, sosów, kanapek czy potraw z ryżu. To znakomita alternatywa dla tych, którzy chcą ograniczyć stosowanie soli, nie tracąc zarazem smaku i wyrazistości jedzenia.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 95
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 95
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy sól, chwilę prażymy. Dodajemy sezam. Prażymy, cały czas mieszając, aż sezam będzie miał złoty kolor. Po uprażeniu przesypujemy do miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie ucieramy w moździerzu lub miksujemy w malakserze do momentu uzyskania sypkiej mieszanki. Gotową przyprawę przesypujemy do szczelnie zamykanego pojemniczka.