Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne ciasto czekoladowe z masą i biszkoptami.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Z podanych składników upiec biszkopt., białka ubić na pianę ,dodać cukier następnie żółtka.Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem przesiać do masy jajecznej i wymieszać .Piec w temp.180 stopni ok.30 min. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Krem do karpatki ugotować wg przepisu na opakowaniu.Wystudzić i utrzeć z masłem. Masę podzielić na połowę. Jedną rozsmarować na dolnej części biszkoptu i przykryć drugim blatem.,posmarować kremem.Na wierzchu kremu ułożyć biszkopty przekrojone na pół.
Następnie masło zagotować z wodą i cukrem,wystudzić.Do ostudzonej masy wsypać mleko w proszku/2 szklanki/i wymieszać. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mleka w proszku. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką między biszkopty. Gotowe ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić w połowie biszkoptów nożem maczanym w gorącej wodzie.