Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca czekolada,o aromacie pomarańczy,można się delektować:)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1751
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 253
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 222
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1751
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 253
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 222
Składniki
Pomarańczę myjemy,suszymy,obieramy nożykiem do warzyw,tak aby powstały cienkie paski skórki.
Powoli podgrzewamy mleko,a gdy już będzie bardzo ciepłe wrzucamy paski skórki pomarańczowej,cukier,gotujemy jeszcze przez chwilę mieszając i zestawiamy z ognia na 10 minut.
W międzyczasie łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki.Wyjmujemy skórkę pomarańczy z mleka,które następnie wraca na palnik i znów powoli podgrzewamy,dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy,aż dokładnie się rozpuści.