Do góry

Dodatki Przepis na:

Gorący sos do jaj na twardo "Musztardowy"

Gorący sos do jaj na twardo Musztardowy

Autor: tosziba2

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 274

Dodano: 04.08.2010

Odsłon: 2544

Sosik którym możemy zastąpić tak często podawany zwykły majonez.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rondlu topimy masło dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodajemy musztardę, sos worcester, sól, pieprz i śmietanę mieszamy i podgrzewamy (nie gotować !).

  2. W rondlu topimy masło dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodajemy musztardę, sos worcester, sól, pieprz i śmietanę mieszamy i podgrzewamy (nie gotować !).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń