Do góry

Przekąski Przepis na:

Góralskie grzanki

Góralskie grzanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 362

Dodano:

Odsłon: 5264

Szybkie i pyszne.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni smażymy boczek (ja robię to bez tłuszczu).

  2. Czosnek i cebulkę kroimy w drobną kostkę.

  3. Bagietkę przekrawamy na 3 części, a następnie każdą przekrawamy na pół. Smarujemy masłem i wrzucamy (dosłownie na chwilę) na patelnię - dzięki temu bagietka nie powinna się rozmięknąć.

  4. Na każdej połówce bagietki układamy 1 lub 2 plastry boczku, cebulkę z czosnkiem, oraz pokrojonego w plasterki lub półplasterki oscypka.

  5. Pieczemy ok 10 - 15 minut w 160 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Baby00 12 lipca 2011 Zrobiłam ostatnio rodzince i wszystkim smakowało. Rewelacyjny przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń