Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarski gulasz z wołowiną, kalafiorem i marchewką"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 407
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 226
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 407
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 226
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 169
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Oprósz je solą i pieprzem. Następnie rozgrzej oliwę w garnku o grubym dnie. Wrzuć kawałki mięsa. Obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem. Włóż kawałki cynamonu. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 2 godzin. Od czasu do czasu mieszaj.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na małe różyczki. Młode marchewki obierz, pozostaw po kawałku natki, pokrój na duże kawałki. Groszek cukrowy oczyść, strączki opłucz, osusz. Przygotowane warzywa lekko podsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj do mięsa 10-15 minut przed końcem duszenia.
Gulasz zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Przypraw do smaku miodem oraz solą i pieprzem. Usuń korę cynamonu. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko albo ziemniakami. ok. 2 godzin i 30 minut . 1 porcja 520 kcal.Źródło: Tina