Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gotowana brukselka na zimno"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Brukselkę oczyść starannie, opłucz. Zagotuj 2 l wody. Wrzuć brukselkę, dodaj kostkę bulionową. Gotuj 15-20 minut. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia i ostudzenia.
Papryki oczyść, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w paseczki. Wymieszaj z brukselką. Przygotuj sos z oliwy, przeciśniętego przez praskę czosnku i odrobiny soku z cytryny. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem. Sosem polej sałatkę z brukselki.
czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety