Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to potrawa dietetyczna . Idealna w odchudzaniu się . Nie przeszkadza nawet sos. Gotowa porcja 4 klopsików o wadze 100 g ma zaledwie 128 kalorii. A sosu 100 ml - 31 kalorii.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Do mięsa dodać jajko, bułkę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Podzielić masę mięsną na 20 porcji i wrzucać na gotującą się posoloną lekko wodę. Gotować około 10 minut. Klopsiki wyjąć , a do wywaru wlać rozmąconą mąkę ( 4 łyżki ). Wywaru powinno być około 1 litra. Chwilkę pogotować i dodać 3 łyżeczki chrzanu, a na koniec 4 łyżki śmietany. Można dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Smacznego!!!