Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gotowane knedle bułeczkowe z natką"
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Jaworek z Mętkowa w woj. małopolskim</strong>
Kajzerki pokrój na drobne kawałki. Zalej mlekiem, odstaw na 5 minut, aby zmiękły. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Przełóż do kajzerek, dodaj jajko, natkę i mąkę, dokładnie wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj niewielkie knedelki. Włóż do lekko osolonego wrzątku, gotuj 8-10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj z ulubionym sosem.
czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2 zł
Lepiąc knedle, często zwilżaj ręce zimną wodą, wtedy łatwiej z nich uformujesz zgrabne kule. Przed gotowaniem knedle ułóż na tacy (uważaj, by się nie zlepiły). Odłóż na 10-15 minut, by ciasto się związało.Źródło: Chwila dla Ciebie