Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowane krokieciki z grzybami

Gotowane krokieciki z grzybami

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2008 Ocena: 10141

Dodano: 08.01.2017

Odsłon: 1203

Sycące i smaczne danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i utłuc. Po czym wymieszać z mąką ziemniaczaną, jajkami i solą do smaku. Cebulę posiekać i usmażyć na 2 łyżkach masła z posiekanymi odsączonymi grzybami, połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto ziemniaczane, formując owalne krokieciki. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować około 15-20 minut.Podawać polane masłem lub stopioną słoninką ze skwarkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń