Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowany dorsz sposob Norweski.

Gotowany dorsz sposob Norweski.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 961

Dodano:

Odsłon: 5631

Zdrowe, lekkie i smaczne.

Składniki

  • Sprawiony dorsz, lub spore dzwonki, 1
  • marchewka, 2-3
  • maslo, 3 lizki
  • boczek wedzony, 20-30 dek
  • jajko ugotowane, 1
  • sol, pieprz ocet lub cytryna
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotoj wode z przyprawami, odstaw z palnika dodaj rybe i ocet i ponownie postaw na palniku, ma sie gotowac bardzo powoli nie dluzej niz15 min w zaleznosci od wielkosci ryby.

  2. W tym samym czasie gotuj ziemniaki z marchewka, pokroj boczek i stop na patelni. Stop maslo i dodaj pokrojone jajko.

  3. Odlej wode z ziemniakow i marchewki, marchewke pokroj na krazki. Podawaj rybe z bekonem i ziemniaki polanym maslem z jajkiem ! Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NATIE 08 lutego 2010 Nie mam zwyczaju czepiana sie o pisownie ale irytuja mnie takie bledy... ''marchewkom'' , ''spalnika'', ''pokruj'', ''tesz'' ... to juz nawet nie jest dysgrafia tylko zwykle niedbalstwo... Poza tym przepis brzmi smakowicie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń