Do góry

Desery Przepis na:

Granita z arbuza

Granita z arbuza

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 79

to przepis Roberta Makłowicza.

Składniki

  • 1 dojrzały arbuz
  • 100g cukru pudru
  • świerzo wyciśnięty sok z limetki(ew.cytryny)
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Arbuza kroimy dokładnie w kostkę,dokładnie wypestkowując,miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z limetki.

  2. Przekładamy do zamykanedo pojemnika i wstawiamy do zamrarzarki do zamrorzenia na kilka godzin do kompletnego zamarźnięcia.Przynajmniej raz mieszamy widelcem zamarzającą masę.

  3. Przed podaniem wyskrobujemy porządną ilośc,przekladamy do miseczki i podajemy.



    DO DZIEŁA!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń