Do góry

Śniadania Przepis na:

granola

granola

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1062

Dodano:

Odsłon: 15137

Świetny dodatek do jogurtu czy też mleka. A smak i zapach domowej granoli jest nie do opisania ;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 170st. C Wszystkie suche składniki wymieszać (rodzynki, pszenicę i żurawinę zostawiamy i dodajemy dopiero do suchej już granoli !) Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do niego olej i miód, zamieszać i wlać do suchych składników. Wszystko dokładnie połączyć i przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. co jakiś czas mieszając do czasu zrumienienia się składników i całkowitego wysuszenia. Wyłączyć piekarnik, dodać rodzynki, pszenicę i żurawinę. Pozostawić w uchylonym piekarniku. Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.

  2. Więcej na blogu : http ://charlottegotuje.blogspot. com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń