Do góry

Dania główne Przepis na:

Gratin de pommes de terre - czyli ziemniaki po francusku

Gratin de pommes de terre - czyli ziemniaki po francusku

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1564

Dodano: 29.03.2010

Odsłon: 5905

Proste a takie smaczne !

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki surowe kroimy w cienkie talarki, wrzucamy do naczynia zaroodpornego i zalewamy smieta polaczona z serem rozgniecionym czosnkiem i przyprawami,

  2. jezeli mamy normalna smietane gesta mieszamy ja z mlekiem, albo z bulionem z kostki, powstala masa zalewamy ziemniaki pieczemy okolo 40 minut w piekarniku poczatkowo pod przykryciem, w 180 stopniach

  3. polecam rowniez jesli ktos lubi zamiast sera gruyera dolozyc pokrojony ser kozi plesniowy jesli kots lubi wtedy naprawne sa wykwintne w smaku, polecam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń