Do góry

Przekąski Przepis na:

Grecki ser z grilla

Grecki ser z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47500

Dodano:

Odsłon: 1022

Jak dla mnie ser Halloumi idealnie nadaje się do wykorzystania na spotkaniach przy grillu. Podsmażony smakuje rewelacyjnie i nie trzeba do niego nic szczególnego dodawać, aby osiągnąć smaczny efekt, czyli w tym wypadku przekąskę grillowaną na ciepło. Wystarczy kilka grzanek, świeże pomidorki i możemy zachwycać gości.

Składniki

  • ser Halloumi 1 opakowanie (225 g)
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • pomidorki koktajlowe 100 g
  • grzanki, czyli chleb z grilla 4- 5 kromek
  • kilka listków świeżej bazylii
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ser kroimy w plastry o grubości 1.5 centymetra, delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, układamy na tacce do smażenia i grillujemy z obu stron po 2- 3 minuty.
    Można krócej, można dłużej, w zależności jak ciemny serek chcemy uzyskać. W tym samym czasie grillujemy również chlebek, tylko raczej krócej niż ser ;)
    Gotowe plastry sera układamy na grzankach, podajemy z pomidorkami i listkami świeżej bazylii.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń