Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Greckie ciasteczka"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Rodzynki i morele namocz w letniej wodzie. Odcedź, wymieszaj z orzechami i migdałami. Ciasto podziel na pasma o szerokości ok. 5 cm. Posmaruj roztopionym masłem.
Na brzeg każdego pasma nanieś małą garstkę farszu i zwiń w rulon. Ruloniki ułóż na wysmarowanej masłem blasze. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Przygotuj syrop: do garnka wlej miód, wodę i sok z cytryny. Dodaj cukier i gotuj 15 minut. Zestaw z ognia i przestudź. Gorące ciastka polej syropem i posyp bakaliami.Źródło: Show