Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Greckie rożki ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Składniki
• 50 minut • dla 4–6 osób • cena 55 zł
Szpinak umyj i posiekaj. Duś pod przykryciem kilka minut na małym ogniu. Ugotowany odcedź i odstaw. Posiekaj cebulkę ze szczypiorkiem, natkę pietruszki i koperek. Uduś na oliwie, wymieszaj ze szpinakiem, kozim twarogiem i fetą. Dodaj 3 łyżki oliwy, roztrzepane jajko, posól i popieprz.
Blaszkę posmaruj oliwą lub wyłóż pergaminem i połóż na niej płat ciasta. Posmaruj go oliwą, nałóż farsz, przykryj drugim płatem, zlep brzegi, nakłuj widelcem, posmaruj ponownie oliwą.
Piecz ok. 45 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło lub na zimno pokrojone na kwadraty. Do rożków można podać sos czosnkowy lub tzatziki.Źródło: Show