Do góry

Dania główne Przepis na:

Greckie szaszłyki z wieprzowiny

Greckie szaszłyki z wieprzowiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6497

Dodano:

Odsłon: 678

Grecja na talerzu:). Szaszłyki zamarynowane w charakterystycznych dla tego kraju przyprawach naprawdę zachwycają. Są zrobione z mięsa wieprzowego, ale są kruche i delikatne.

Składniki

  • 500g szynki lub łopatki wieprzowej
  • 3 papryki: żółta, zielona, czerwona
  • 3 małe cebule
  • po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, tymianku, chilli, kolendry, estragonu
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w dużą kostkę, paprykę w kwadraty, cebulę w krążki.

  2. Do mięsa dodajemy olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na min. 1 godzinę.

  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy mięso, cebulę i paprykę. Grillujemy lub pieczemy w rękawie przez 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń