Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grejpfrutowa sałatka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Grejpfruty wyszoruj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Miąższ pozbaw białych osłonek. Fileciki miąższu podziel na kawałki. Sałatę lodową oczyść, podziel na liście, opłucz i osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku. Porwij na kawałki.
Oczyść radicchio, odetnij piętki. Liście porwij na kawałki. Gruszkę umyj, obierz, pokrój na ósemki, usuwając gniazdo nasienne. Miąższ skrop sokiem z cytryny. Przygotowane rozłóż do miseczek razem z plasterkami szynki oraz opłukaną i osuszoną rukolą.
Miód połącz ze szczyptą mielonego chili i 3 łyżkami zimnego bulionu. Sałatkę polej sosem. Posyp uprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.Źródło: Świat kobiety