Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowana pierś z indyka

Grillowana pierś z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1418

..>>>>>>>>>>>>>>>

Składniki

  • 60 dag piersi indyka
  • Na marynatę:
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tacki aluminiowe pacla
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 8 części. Oliwę, wino oraz przeciśnięty przez prasę czosnek wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym, dodać szczyptę soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pierś z indyka wyłożyć na tacki aluminiowe i smarować marynatą co jakiś czas obracając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń