Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowana wątróbka w boczku

Grillowana wątróbka w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 2719

Dodano:

Odsłon: 799

Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście o wątróbce ;D Grillowana wątróbka w boczku to ostatnio hit naszego domowego grilla. Jest świetną przekąską w oczekiwaniu na pozostałe pyszności. Fani wątróbki na pewno będą zachwyceni ;) Przepis banalnie prosty z wykorzystaniem tylko dwóch składników, a efekt fenomenalny!

Składniki

  • wątróbka drobiowa (tyle sztuk ile chcemy)
  • cieniutkie plasterki boczku wędzonego (tyle plasterków ile wątróbki)
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyszczamy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdą z nich owijamy w plasterek boczku i spinamy wykałaczką.

  2. Smażymy na rozgrzanym grillu kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący, a wątróbka upieczona w środku. I gotowe! Najlepiej smakuje w towarzystwie aromatycznych sosów, np. czosnkowego.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 28 maja sle wyrazy uwielbienia dlla watrobki :-) pychotka!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń