Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane sajgonki

Grillowane sajgonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 1335

prosto z Japonii z śródziemnomorską nutą na polskim grillu

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. SOS: Cebulę pokroić w kostkę. Na oleju rozgrzanym przez 10 minut smażymy cebulę, czosnek, anyż, cynamon, goździki, migdały i orzeszki. Pod koniec dodajemy kolendrę i rodzynki lub żurawinę.

    Wyjmujemy anyż wraz z goździkami. Dolewamy bulion drobiowy i gotujemy 5 minut. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy kakao, pokruszone sezamki i gotujemy jeszcze 5 minut. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy dodać odrobinę mąki.



    SAJGONKI: Cukinię pieczarki, kurczaka kroimy w drobne paski. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy w wodzie przez 10 minut. Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Na papier yżowy dodajemy farsz warzywno-mięsny. Dodajemy pokruszoną fetę. Zwijamy każdą sajgonkę jak krokieta. Grillujemy sajgonki ppod zamkniętym grillem aż staną się złociste.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jasiek57 27 maja Proponuję papier maczać w piwie. Rzadziej pękają i są bardziej chrupiące.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń