Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane szaszłyczki

Grillowane szaszłyczki

Autor: Joasia100

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 493

Dodano: 28.05.2016

Odsłon: 394

Kto nie lubi grillować? Chyba każdy. Daję propozycję mięsno - warzywnych szaszłyków. Lubisz takie?

Składniki

  • pierś z kurczaka 3 pojedyncze
  • boczek wędzony 50 dag
  • kiełbasa podwawelska 3 kawałki
  • papryka czerwona ( może być każda inna) 2 szt
  • pieczarki 50 dag
  • cebula 3 szt.
  • olej 5 łyżek
  • cytryna 1/2 szt
  • sól 1 łyżeczka
  • przyprawa do grilla
  • patyczki do szaszłyków
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyj i pokrój składniki : pierś w kostkę, boczek i kiełbasę w plasterki, paprykę w paseczki, pieczarki w grubsze plasterki, cebulę w plasterki.

  2. Pierś zamarynuj olejem i przyprawami do grilla, pieczarki, paprykę polej olejem, solą i sokiem z cytryny - po ugrillowaniu warzywa będą jędrne i soczyste.

  3. Nadziewaj kolejno na patyczki.

  4. Grilluj na tackach do grillowania, na bardzo rozgrzanym ruszcie. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń