Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane szparagi z wędzonką i serem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Składniki
Zagotuj w garnku wodę. Posól. Umyj szparagi, odetnij końcówki, a jeśli łodygi są zgrubiałe, obierz je.
Wrzuć szparagi do wrzątku, wyjmij po 2-3 minutach. Osusz.
Pokrój ser na możliwie długie paski. Owijaj nim po 3 szparagi, tworząc pęczek. Na koniec owiń szparagi plasterkiem wędzonki.
Rozgrzej patelnię grillową. Układaj na niej przygotowane pęczki szparagów i podsmażaj z każdej strony, aż nabiorą rumianego koloru.
Podawaj skropione cytryną i oliwą.
Do tej potrawy możesz przygotować sos, np. jogurtowo-czosnkowy. Będzie aromatycznie!
Czas przygotowania: 10 minut • 4 porcje • 335 kcal/porcja • koszt: 6 zł/porcja.Źródło: Olivia