Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane udka w słodko–kwaśnej marynacie"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 25
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 25
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Mięso opłucz, osusz, włóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, keczupem, sokiem ananasowym, oliwą oraz octem jabłkowym.
Dołóż skórkę z pomarańczy i czosnek. Przypraw solą oraz słodką i ostrą papryką. Polej tym udka. Dokładnie wymieszaj i marynuj mięso 8 godzin w lodówce.
Zamarynowane podudzia przełóż na patelnię grillową. Smaż po około 7 minut z każdej strony. Mięso możesz także piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.Źródło: Tina