Do góry

Desery Przepis na:

Grillowany ananas

Grillowany ananas

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 804

Dodano:

Odsłon: 4428

Nie wiem jak wychodzi danie z ananasa puszkowego, ponieważ on sam jest ze słodkiego syropu i moim zdaniem ma zupełnie inny smak niż świeży. Surowy ananas nie jest taki słodki, ma orzeźwiający smak i jest bardziej soczysty. Jeśli ktoś będzie robić z ananasa „syropowego” proszę podzielić się informacją jak wyszedł.

Składniki

  • 1 ananas
  • 1,5 łyżeczki świeżego startego imbiru
  • 80g brązowego cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • sok z połowy limonki
  • 1 łyżka masła
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ananasa obrać o pokroić na kawałki.
    Starty imbir, cynamon, cukier i sok z limonki wymieszać na jednolitą pastę.
    Obtoczyć ananasy w paście i ułożyć na folii do pieczenia.
    Na każdym ananasie położyć mały kawałek masła i szczelnie owinąć folią zostawiając w środku trochę powietrza.
    Grillować 10-15 minut, w zależności od wielkości cząstek.
    Podawać zaraz po zdjęciu z grilla.
    Uwaga na skarmelizowany cukier, bo jest bardzo gorący.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń