Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowany ananas w boczku

Grillowany ananas w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1503

Dodano:

Odsłon: 857

Soczyste plasterki ananasa w plastrze czerwonej cebuli, z serem, a wszystko to owinięte w wędzony boczek, który po upieczeniu staje się przyjemnie chrupiący.

Składniki

> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Każdy plasterek ananasa umieszczamy w krążku z cebuli, na wierzchu układamy ser. Całość posypujemy przyprawami.

  2. Tak przygotowane plastry ananasa owijamy boczkiem.

    Następnie tak przygotowanego ananasa możemy upiec na patelni grillowej, grillu lub na górnym ruszcie w piecyku z włączoną opcją grill. Ananasa pieczemy do momentu zrumienienia się boczku.

    Gorące plastry podajemy z sałatką oraz z ulubionym sosem, keczupem lub sosem tysiąca wysp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń