Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowany bakłażan z pomidorami i natką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 754
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 754
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Składniki
Wrzuć do miski pokrojonego na plastry bakłażana, pomidorki i czosnek. Wymieszaj z 1/4 szklanki oliwy i odstaw na 10 minut.
Rozgrzej patelnię grillową (lub grill w ogródku). Zgrilluj najpierw bakłażana (po 3-4 minuty na każdą stronę) oraz czosnek. Następnie dodaj pomidorki i smaż wszystko przez minutę.
Pokrój bakłażana na małe kawałki, obierz czosnek i posiekaj. Połącz w misce z pomidorkami i posiekaną natką. Skrop octem balsamicznym i resztą oliwy. Podawaj na ciepło z pitą.Źródło: Olivia