Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do tego prażone orzechy włoskie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy chutney: Mango należy obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na rondelku z odrobina wody (3 łyżki). Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do rondelka. Całość przyprawić tartym imbirem, solą i odrobiną octu balsamicznego. Wszystko razem smażyć do miękkości, w razie potrzeby można, a nawet trzeba podlewać wodą. W czasie gdy chutney "sie robi" na patelni prażymy połówki orzechów włoskich, do zrumienienia. Camembert grillujemy, tym razem, w mikrofalówce. Podajemy z chutneyem mango i prażonymi orzechami.
Smacznego.