Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowany camembert z grilowanym ananasem na zielonej poduszce

Grillowany camembert z grilowanym ananasem na zielonej poduszce

Autor: Joasia2

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 208

Dodano: 23.09.2012

Odsłon: 2298

Kolorowo, apetycznie, szybko

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od zrobienia sosu, do słoiczka wlewamy 3 części oliwy i 1 część octu balasmicznego, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i energicznie potrząsamy do uzyskania jednolitej emulsji. Rwiemy na kawałki sałatę lodową, rzymską, rukolę, endywię dodajemy odrobinę kopru włoskiego, mieszamy i zalewamy sosem aby lekko się przegryzło. (można użyć gotowego mixu sałat). Rozkładamy na talerze, posypujemy wierzch drobno pokrojonymi pomidorami suszonymi i obkładamy bardzo cienkimi plasterkami gruszki.

  2. Patelnie grillową lekko smarujemy olejem, tylko tyle by nie przywarło. Dobrze rozgrzewamy, układamy camembert i ananasa. Grillujemy aż ser zacznie się lekko rozpływać a na ananasie będa widoczne wyraźne wzorki i zacznie wydobywać się lekko słodkawy aromat.

  3. Na zielona poduszkę układamy ananas, grillowany ser a całośc przyozdabiamy łyżeczką konfitury żurawinowej. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

porta 24 września 2012 No, no świetnie to wymyśliłaś - grillowany camembert - mniam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń