Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany filet z kurczaka

Grillowany filet z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2068 Ocena: 46278

Dodano:

Odsłon: 192

Mega petarda <3 Śmierdzi? Nie szkodzi…ser wymiata!

Składniki

  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
  • 5 łyżek wody
  • 100 ml oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • listki świeżej bazylii
  • 4 plastry sera Havarti Dantil
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy, marynujemy godzinę w wodzie wymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

    Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii.

    Plastry sera zawijamy w rulon.

    Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser.

    Na grilla z tym ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń