Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany indyk

Grillowany indyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47153

Dodano:

Odsłon: 1087

Kolejna propozycja na grilla ;)

Składniki

  • 1 kg udek indyczych
  • 1/2 szklanki posiekanych szalotek
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • sól ,pieprz
  • 1 jajko
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń