Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany karmazyn

Grillowany karmazyn

Autor:

Przepisów i artykułów: 1873 Ocena: 43067

Dodano:

Odsłon: 7013

Ostatnio coraz częściej robimy dania z grilla, niestety elektrycznego, gdyż jest zakaz „dymienia” ale radzimy sobie ;) Rybę sami filetowaliśmy…marynowaliśmy itp…wyszło MEGA <3

Składniki

  • 1 kg karmazyna
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki sambal oelek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę filetujemy, usuwamy skórę.
    Cukier, sos sojowy, sos rybny, sos sambal oelek mieszamy, marynujemy w nim filety rybne (w temp. pokojowej) przez 60 min.
    Następnie grillujemy przez kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 29 czerwca 2017 Bardzo smaczna czerwona ryba. Nie wszędzie ją można kupić, a szkoda, gdyż jest bardzo smaczna. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń